Türkçe zümresi olarak öğrencilerimizin kitaplarla daha güçlü bir bağ kurmasını sağlamak ve okuma alışkanlıklarını pekiştirmek amacıyla 7. sınıf öğrencilerimizle kitap tahlilimizi ve sınavımızı gerçekleştirdik!
Okuma listemizde şubat ayının kitabı olan “Haritada Kaybolmak” eşliğinde öğrencilerimizle heyecan dolu bir edebiyat serüvenine çıktık. Soluk soluğa bir macerada çaresiz kalan kahramanlara yardımcı olmak isteyen çocuklar, bu kez harita ve ansiklopedi karıştırmanın ne kadar eğlenceli olabileceğinin farkına vardılar.
Süreç boyunca öğrencilerimiz, Vladimir Tumanov’un macera dolu anlatımıyla kaleme aldığı bu hikâyede haritaların gizemli dünyasına adım atarak coğrafya bilgisinin ne kadar önemli olduğunu keşfettiler. “Haritada Kaybolmak”ta iki kardeşin başlarına açtıkları dertten kurtulmaları, harita kullanma becerilerine bağlı! Bilmecelerde ipuçları verilen ülkelerin, dünya haritası ve ansiklopedi kullanılarak çözülmesiyle ilerleyen roman, hem öğrenmeyi eğlenceli kılıyor hem de coğrafyanın yaşamımızdaki önemini vurguluyor.
Öğrencilerimiz sadece bir roman okumakla kalmayıp problem çözme, analitik düşünme ve yön bulma becerilerini de geliştirdiler. “Bir harita sadece yolları mı gösterir?” sorusuna birlikte yanıt aradığımız bu süreçte öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendi.
Geleceğin bilinçli, araştıran, keşfetmeye meraklı ve topluma değer katacak bireylerini yetiştirme mefkûresiyle düzenlediğimiz etkinliğimiz; verimli ve keyifli bir öğrenme deneyimi olarak tamamlandı.