Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından üçüncüsü düzenlenen 9 ve 10. sınıflar arası “Parlamenter Münazara Turnuvası” gerçekleştirildi. Klasik münazaradan farklı kurallara ve özelliklere sahip olan "Parlamenter Münazara 'Hükümet Açılış', 'Hükümet Kapanış', 'Muhalefet Açılış' ve 'Muhalefet Kapanış'  şeklinde ikişer kişilik dört takımdan oluşur.

Münazırlar rakip takım ile yarışırken aynı zamanda kendi içindeki diğer takım ile de yarışmaktadır. Belirli bir süre içinde soru sormanın serbest olduğu parlamenter münazara stilinde münazırlar sundukları argümanlar ve karşı tarafa getirdikleri çürütmelerle birlikte puan alırlar.

Münazarada 9.sınıf öğrencilerimizden  Eda Berre Bayrak, Rana Yaman, Saadet Yönter ve Nisa Subaşıoğlu hükümet  kanadını oluştururken  “Dünyadaki güncel sorunların çözümü için tüketim toplumu ile aktif mücadele edilmelidir." görüşünü;  10.sınıf öğrencilerimizden Elif Berra Ekiz, Zeynep Nisa Ata, Zümra Demir ve Meryem Vera Özkaraaslan muhalefet kanadında olup karşıt görüşü savundular.

Saadet Yönter'in ve Nisa Subaşıoğlu'nun yer aldığı "Hükümet Kapanış" takımının birinci olduğu münazaranın en iyi konuşmacısı olarak Nisa Subaşıoğlu seçildi.

Öğrencilerimizin yarışmadan kısa süre önce kendilerine verilen tartışma konusuna hâkimiyetleri gerçekten çok etkileyiciydi. Okul Müdürümüz Gülşah Şengün tarafından verilen başarı ve katılım belgelerini alan tüm öğrencilerimizi  kendilerini ifade edebilme becerilerindeki  gayret ve öz güvenlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Fatma Açıkgöz ve Kamile Yeler’den oluşan kıymetli jürimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

01
02
03
04
05
06

Back to top