“Server Gençlik ve Spor Kulübü” tarafından bu yıl 5.si düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”na Nadide Eğitim Kurumlarında ilgi büyük.

“Bu yarışmanın kaybedeni yok” sloganı ile okulumuzda başlattığımız ufka yolculuk yarışması tanıtım ve katılım etkinlikeri öğrenci ve öğretmenlerimizin yoğun katılımı ile devam ediyor. Yarışmanın bu yıl ki konusunun Kur’an Meali olması hasebiyle “bu yarışmanın kaybedeni yok” dedik ve küçük büyük herkesi kendi kategorisinde yarışmaya davet ettik.

İlk olarak bir öğrenci komisyonu oluşturduk. Öğrenci komisyonunda görevli olan öğrencilerimiz tek tek arkadaşlarını yarışmanın detayları ve ehemmiyeti konusunda bilgilendirdiler, başvuru formlarını titizlikle doldurmaları için yardımcı oldular, kitaplarını temin etmelerinde desteklediler. Yarışma hazırlık sürecinde yapılacak destek ve çalışmaların duyurularında öğretmenlerine yardımcı oldular. 

Öğrenci çalışmalarımızın ilki okul çıkışında gönüllü katılımcılardan oluşan bir grup öğrencimiz ile gerçekleştirildi. Öğrencilerimize sorumlu oldukları sûreler duyuruldu ve ellerindeki çalışma kitabını en verimli şekilde nasıl değerlendirecekleri konusunda detaylı bilgi verildi. Okuyacakları sureler hakkında özet bilgiler edinen öğrencilerimiz zaman zaman eğlenceli anlar yaşarken, duydukları bazı bilgiler karşısında da şaşkınlıklarına engel olamadılar. Rabbimiz’in küçücük canlılardan olan karıncaya bir sûrenin adını verecek kadar kıymet gösteriyor olması, kafirlerin inkarlarının yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bir örümcek ağına benzetiliyor olması onlar için oldukça şaşırtıcıydı. 

Yarışmaya yalnızca öğncerilerimiz değil, öğretmenlerimizden de yoğun bir katılım oldu. Başvurularını gerçekleştirip çalışma kitaplarını tedarik eden öğretmenlerimiz de, toplu çalışma ve istişare toplantılarının ilkini gerçekleştirdiler. 

Bu yarışmanın gerçekten kaybedeni yok. Yarışmada bir derece elde edebilsek de edemesek de, öğrendiklerimizin hayatımızda bir ufuk açacağına yürekten inanıyor, katılımcı olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ufka gerçekleştirecekleri bu yolculukta muvaffakiyetler diliyoruz.

5
6
7
8
9
1
2
3
4

Back to top