MATBEG (MATematik BEcerilerini Geliştirme) uygulamalı sınavını 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimizden gönüllü olan 66 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

MATBEG uygulamasında öğrencilere kısa ve tek cevaplı, rutin olmayan, sezgisel, açık-uçlu, boyama ya da çizim gerektiren, bir aparat / araç üzerinde kurgulanmış ve çözüm için bu aparatın kullanıldığı, yorumlayacakları ve farklı stratejiler ile yanıt vermeyi sağlayan problemler soruldu.

Bazı öğrencilerimize sorular kolay gelirken bazılarına ise çok zor geldi. Ancak tüm öğrencilerimizin sınav sonrasında ortak yorumu kesinlikle bu sınavda çok eğlendikleri oldu. 

Mantıksal akıl yürütme, strateji geliştirme, şekil becerisi ve işlem becerisi alanlarında öğrenciyi ölçmeyi hedefleyen MATBEG sınavı sonuçları 28 Mayıs 2018 tarihinde www.matbeg.net web sitesinden ve e-postalar yoluyla ilan edilecek ve öğrencilerimize e-karneleri verilecektir.

Şimdiye kadar hiç girmedikleri tarzda benzersiz bir matematik uygulama sınavından geçen öğrencilerimizin memnuniyeti Matematik Zümresi olarak bizi çok memnun etti.

4
5
6
7
8
1
2
3

Back to top