Okul çıkışı 7. sınıf öğrencilerimizle ikindi namazında camide buluştuk. Namaz sonrası kamp yerimiz villaya yerleştik.

Recep Hoca’mız kamp programını açıkladıktan sonra Efe Çevik arkadaşımızı oylama sonucu başkan seçtik. "Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teâla, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır…" hadisini ezberlemeye ve anlamaya başladık. Nefis köfteli menü ile karnımızı doyurduktan sonra çayımızı demlemiş ve gerçek tarihi öğrenmenin heyecanını yaşatan “Payitaht Abdulhamit”i izlerken Fatma Hoca’mızın sürpriz pastası ile de mutlu olduk.

Sabah güneşten önce uyandık ve İşrak namazına kadar Recep Hoca’mızdan “İnşirah suresinin tefsirini öğrendik. O İşrak namazı ki Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Bir kimse sabah namazını cemâatle kıldıktan sonra oturup güneş doğuncaya kadar zikir ile meşgul olsa, güneş doğunca da iki rekat (İşrak) namaz kılsa, bir nafile hac ve umre sevabına nail olur." 

İnşirah suresinden şu ilkeleri çıkardık:

1-Yaşadığımız toplumdaki yanlışlar, cahillikler kalbimizi daraltmalı bu sorunlar derdimiz olmalı ve bu zorluklarla mücadele edebilecek inşirahı Rabb’imizden niyaz etmeliyiz.

2- Vurdumduymaz olmamalı, boş ve anlamsız şeylerle meşgul olmamalıyız.

3- Peygamber Efendimizin izinden gidersek Allah bizim de ismimizi yüceltecektir.

4- Zorlukla beraber kolaylık sünnetullahından dolayı zorluğa talip olmalıyız. 

5- Boş kaldığımızda hemen başka bir meşguliyet aramalıyız.

6- Çalışkan ve başarılı olmak için sürekli çalışmalıyız.

7- Daima Allah’a yönelmeliyiz.

Allah’a yöneldiğimizde, boş kaldığımızda hemen başka bir işe koyulduğumuzda, her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna iman edip gereğini yaptığımızda, Peygamberimiz (s.a.v)’in isminin yüceldiği gibi, sırtındaki belini büken yükün kaldırıldığı gibi göğsümüzün de inşirah (ferahlayacağını, genişleyeceğini, korkusuz, cesur, sabırlı) olacağını öğrendik. 

Kampta, sportif faaliyetlerle, teknolojik cihazlardan uzak, eğlendiğimiz ve bir sonraki kampı şimdiden özlediğimiz güzel bir beraberlik yaşadık.

5
6
7
8
1
2
3
4

Back to top