şimiz "SAYILAR" iken  yerimizde "SAYAMAZDIK" dedik  ve arkasında durduk.

Birbirinden eğlenceli bir o kadar da beyin gücümüzü harekete geçirecek zihinsel etkinliklerle dolu, dopdolu bir gün geçirdik. Uzun süren  ön hazırlık ve çalışmalarımızın sonucunda  uyguladığımız eğlenceli matematik günümüz, öğrencilerimizin yüzlerindeki tebessüm ile  tüm yorgunluklarımızı mutluluğa dönüştürdü.

Matematik Zümresi öğretmenleri tarafından 6. sınıflar arasında gerçekleştirilen çalışmada  öğrencilerimiz “Kapakları Eşleştir” ve “Eşitini Bul Külahını Doldur” oyunu ile işlem yeteneklerini sınayıp, “Şifreyi Çöz Anahtarı Bul” ve “Mat-Parkur” oyununda sürekli hareket halinde ve terleyerek zihinlerinin limitini zorladılar.

“Yerini Bul” oyununda matematiksel işlemlerdeki yerlerini bulmaya çalışırken, “12 Taş Oyunu” ve “Yap İşlemini Patlat Balonunu” oyununda heyecan dolu anlar yaşadılar.

8 farklı oyundan oluşan etkinliklerimizin her birinde matematiğin farklı konularını kullandılar. Her oyun sonunda kazanan grubun aldığı sürpriz hediyeler, yaşadıkları mutluluk ve sevinci perçinlemiş oldu. Etkinliklerin her aşamasında kura usulü ile yeni gruplar oluşturularak öğrenciler arasında denge oluşturulmuş olup işin eğlence yönüne dikkat çekilmiştir. Kazanmanın değil katılmanın önemli olduğu bu günde öğrencilerimiz matematikle de eğlenilebileceğini yaşamış oldular.

Öğrencileri motive etmek, matematiği daha sempatik ve işlevsel hale getirmek, matematik eğitimindeki başarı ve kaliteyi artırmak ve matematiğe ilişkin önyargılardan kurtarmaya çalışmak, öğrencilerimizin matematiğe karşı olan ilgisini, isteğini ve merakını artırmak… amacıyla yaptığımız etkinliğimiz öğrencilerimizden ve velilerimizden aldığımız dönütlerle daha şimdiden amacına ulaşmış görünüyor. Bir daha ki eğlenceli matematik gününde buluşmak üzere…

6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
1
2
3
4
5

Back to top