11 Mart 2018 Pazar günü Klinik Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu “En Değerli İşimiz Anne-Babalık” temalı seminerle velilerimizle buluştu.

2 oturum şeklinde gerçekleşen seminerde “Ebeveynlik Becerileri” ve “Çocuğun Hayatında Babanın Rolü” başlıkları işlendi. Klinik Psikolog Fatih Beyin seminerde üzerinde durduğu bazı notları sizler için derledik.

 

Çocuğun baba ile sevgi-güven ilişkisi sağlıklı olursa hayatla olan ilişkisi de sağlıklı olur. Sevgi verme konusunda cömert olun ve çocuğunuzun sevgiyi nasıl kullanacağını öğrenmesine müsaade edin. Hayattaki her dönem bir binanın inşaatı gibidir, birbirinin üzerine inşa olur. İlişkinin temelinde sevgi ile birlikte güvenin oluşması da mühimdir. Sevgisiz disiplin, korku ile oluşan bir itaat doğurur. Sevgi temelli disiplin ise; gönüllü itaate sebep olur. DİSİPLİN; kar yağışına benzer; kar yumuşak ve devamlı yağarsa tutar, fırtınalı yağarsa tutmaz. İnsanın medenileşmesi; alet kullanımı ile değil, çit koymak ile başlamıştır, sınırlarını bilmek ve bildirmek iletişimde önemlidir.

Çocuk ile iletişimde sınırımızı; sabuna benzetebiliriz, fazla sıkarsanız elinizden kayar gider, fazla gevşek bırakırsanız da kaçar gider. Denge ve ölçü hayatın her alanında çok önemlidir. Emeklerinden dolayı Sayın Fatih R. Civelekoğlu’na ve katılımlarından dolayı siz değerli velilerimize teşekkür ederiz.

5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
1
2
3
4

Back to top